Uppdaterar Aktieportföljen

aktieportföljNu har jag sett över min aktieportfölj och kände att det var läge att göra lite förändringar. För egen del så har jag ett par bolag som jag bevakar extra mycket just nu, framförallt då jag gillar deras produkter eller att jag tror på en uppgång framöver. 

SSAB

En aktie som inte haft en rolig resa de senaste åren är SSAB. Aktien har backat rejält och samtidigt som priserna pressas, försäljningen går dålig tyngs bolaget av en hög skuldsättning. Samtidigt så är SSAB känt för att vara en välskött stålbolag som verkligen har hög kvalitet på sina produkter. Nu gäller det bara att kunderna får upp ögonen för detta och blir villiga att betala för denna kvalitet.

Hexagon

Jag har alltid gillat Hexagon då jag tycker de har en bra och duktig ledning. Samtidigt så gillar jag deras produkter som även här står för hög kvalitet och funktionalitet. Hexagon har till skillnad mot SSAB rusat på börsen de senaste åren. Idag ligger kursen kring all time high och därför undviker jag att köpa på dessa nivåer. Samtidigt så växer bolaget snabbt både organiskt och via förvärv. Så vem vet vart kursen tar vägen längre fram.

Detta är två bolag som jag håller ett extra öga på. När det kommer till aktiekurserna så är de raka motsatser till varandra, där det ena bolaget har stigit kraftigt medan det andra har pressats tillbaka rejält. Vi får se vad som händer framöver med dessa bolag och om jag eventuellt köper eller säljer någon av dessa.

Hur går det för dina portfölj, har du gjort några förändringar på sistone?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *