Månadsspara i Fonder

Nu har jag bestämt mig för att fördela om bland mitt sparande. Tidigare så har jag jämt fördelat 50/50 mellan räntespar och aktier, men efter att ha läst om bland annat Avanza zero som inte har några avgifter, har jag tänkt om lite.

Detta är även en del i att minska riskexponeringen i och med att Cypern nu har börjat bråka om bankskatter vilket skapar en dålig stämning på världens börser. Därför kommer jag att minska sparandet i aktier, för att istället spara halva aktiedelen, alltså 25% av det totala sparandet i Avanza zero.

Som jag förstår det så följer denna fond indexet ganska bra och man har en stor del av pengarna i storbolag som bland annat HM vilket jag gillar.

Återkommer i senare inlägg om hur jag ska fördela om nuvarande aktieportfölj lite, just för att satsa ännu mer på bolag som har hög utdelning och möjlighet att höja utdelning kommande år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *