Ekonomi är viktigt

Tänk att det här med ekonomi är så viktigt och ändå så saknar väldigt många intresse för det. För min del så har jag alltid varit intresserad av ekonomi, så länge jag kan minnas. Jag kommer ihåg hur jag brukade titta på aktiesidorna i dagens tiding, och försökte hitta aktier som verkade intressanta.

Det har hänt mycket sen dess. Idag lever vi i ett informationssamhälle där information rör sig väldigt snabbt. Detta har inneburit att aktiemarknaden inte är sig lik, utan rörelserna idag tenderar att vara både snabbare och kraftigare. Detta är givetvis både på gott och ont. Det finns ju personer som tjänar otroligt mycket med pengar på dessa rörelser, samtidigt som det gör en vanlig sparare kan kännas obekvämt.

För min del så försöker jag hänga med i rörelserna så gott det går. Det gäller många gånger att sitta lugnt och stilla i båten och inte lockas följa med i dessa rörelser. Hur det än är så tror jag på långsiktigt sparande och att man inte ska byta positioner speciellt ofta om man nu inte har fakta som stödjer att man byter.

Har idag en aktieportfölj med ett tiotal aktier som alla är långsiktiga innehav. Gillar framförallt aktier med hög direktavkastning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *